اخاذی اینترنتی جرمی است که در بردارنده حمله یا تهدید به حمله همراه با درخواست وجه برای توقف یا جلوگیری از حمله است.
اخاذی اینترنتی در گذشته
اخاذی سایبری میتواند اشکال متعددی را به خود بپذیرد. در اصل، حملات DoS بر علیه وب سایتهای شرکتی متداولترین روش اخاذی سایبری بودند. مهاجم ممکن است طوفان پینگی را راهاندازی و به ریئس شرکت تماس بگیرید و تقاضا کند که در ازای توقف حمله، پول از طریق انتقال به یک شماره حساب بانکی در یک کشور خارجی انتقال یابد.
اخاذی اینترنتی
با این حال، در سالهای اخیر، مجرمان سایبری باج افزارها را طراحی کردهاند که دادههای قربانی را رمزگذاری میکنند. مهاجم، معمولاً ایمیلی را دریافت میکند که در ازای پرداخت پولی به بیت کوین که یک وجه رایج دیجیتالی است، کلید خصوصی کشف رمز را ارائه میکند. اخاذی سایبری میتواند کار پرمنفعتی باشد و هر ساله میلیونها دلار را به چنگ مهاجمان بیندازد. متأسفانه، همانند دیگر انواع اخاذی، پرداخت پول ضامن آن نیست که حملات سایبری بیشتری برعلیه قربانیان به راه نیفتد. اکثر تلاشهای مربوط به اخاذی اینترنتی از طریق بدافزار در پیوستهای ایمیل یا بر روی وب سایتهای به خطر افتاده راهاندازی میشوند. برای کاهش خطرات مرتبط با اخاذی سایبری، کارشناسان توصیه میکنند که کاربران نهایی بایستی در خصوص بهره کشیهای حملات فیشینگ آموزش ببینند و دستگاههای محاسباتی خود را به شکل منظمی پشتیبانگیری کنند، تا از حملات باج افزارها در امان باشند.
به موازات افزایش تعداد شرکتهایی که برای کسب و کار خود بر اینترنت تکیه میکنند، فرصتهای مربوط به اخاذی سایبری به شدت افزایش یافتهاند. بر طبق برخی گزارشها، اکثر اپیزودهای اخاذی اینترنتی گزارش نمیشوند، زیرا قربانیان نمیخواهند جاروجنجال به پا شود. از طریق اقدامات مشترک و فناوری پیشرفته و همکاری میان بنگاههای اعمال قانون در کشورهای متعدد، تعداد انگشت شماری از مجرمان سایبری شناسایی شدهاند، دستگیر شدهاند، تحت پیگرد قانونی قرار گرفتهاند، محکوم و به زندان فرستاده شدهاند.
نیاز به مشاوره بیشتر دارید؟
برای صحبت با متخصصان ایرسا شبکه تماس بگیرید.
نظرات