زیر ساخت مجازی همیشه در حال پیشرفت و بروز شدن می باشد و ما همیشه انتظار داریم بعنوان ادمین خیلی از تسکهای دستی را به حالت اتوماتیک تبدیل کنیم تا وقت بیشتری برای بروز رسانی خود و سطح سواد خود داشته باشیم یکی از این پروسها نصب سیستم عامل، Clone و Template گرفتن از آنهاست در نحوه شخصی سازی ماشین مجازی با VMware Customization Specification ما نیاز به مکانیزمی داریم که در مرحله ساخت سیستم عامل، یا چند سیستم عامل و یا حتی Clone گرفتن، فرایند تعریف اسم سرور و تنظیمات Ip آن به طور اتوماتیک انجام شود.
در دوره آموزش مجازی سازی سرور معمولا این مبحث به طور کاملا مبهم دنبال میشود و ادمینها با این بخش به مشکل برخورد میکنند بر این اساس فرصت را مغتنم شمرده و مقاله ای در این زمینه برای شما آماده کرده ایم شما را دعوت به ادامه مطلب مینماییم.
شرکتهای تولید کننده سیستم عامل نظیر مایکروسافت تلاش میکنند تا فرایند نصب سیستم عامل بسیار سریع پیش برود ولی در لایه مجازی گاهی در بحث مثلا Vmware Horizon نیاز به نصب چندین ماشین به طور همزمان را داریم که مقوله شخصی سازی (Customization specification) به کمک ما می آید.خوب نوبتی هم که باشد نوبت به کار عملی میرسد.
جهت ایجاد VMware Guest Customization Specification ابتدا باید به Vcenter Server با vSphere Web Client لاگین کنید در صفحه home page بر روی گزینه Customization Specification Manager کلیک کنید.

بر روی آیکون + کلیک کنید تا بتوانیم آیتم مورد نظر که VMware Guest Customization Specification هست را بسازید.

سیستم عامل مورد نظر شما که میتواند ویندوز و یا لینوکس باشد را انتخاب کنید و یک نام و توضیحات برای آن انتخاب کنید و بر روی Next کلیک کنید.

در این مقاله ما از ویندوز سرور 2012 استفاده میکنیم که نام آن در عکس مشخص می باشد نام و ارگان خود را وارد نمایید.

در مرحله بعد همچنان که من همیشه پیشنهاد میکنم اسم کامپیوتر هر سرور را به عنوان اسم ماشین خود انتخاب کنید این باعث شناسایی راحتتر سیستم عامل بر روی vSphere می شود. گزینه Use the virtual machine name را انتخاب کنید.

مقادیر لایسنس را وارد نمایید و بر روی Next کلیک کنید.

پسورد ادمین سرور را وارد نمایید و سپس گزینه autologin برای حساب Administrator را وارد نمایید

از منوی مورد نظر Time Zone را مشخص نمایید

فرمانی که بعد از اولین لاگین نیاز دارید را وارد نمایید مثلا gpupdate (جهت بروز رسانی تغییرات اولین لاگین پس از جوین شدن به اکتیو دایرکتوری)

تنظیمات کارت شبکه را نیز اینجا مشخص میکنیم تنظیمات برای DHCP و دستی امکان پذیر می باشد.

در این مرحله Ip دستی پیشنهاد نمی شود چون ممکنه است ماشین مورد نظر در Vlan خاصی نیاز به استفاده باشد بعد از مرحله تکمیل فرایند نصب ویندوز و بوت شدن تنظیمات Ip توسط DHCP لحاظ خواهد شد

در این مرحله تنظیمات DNS لحاظ خواهد شد DNS اولیه و ثانویه خود را وارد نمایید.

بعد از اتمام تنظیمات Network Setting بر روی Next کلیک کنید.

تنظیمات معرفی سرور در ورک گروپ و دامین را با حساب کاربری ادمین وارد نمایید.

بروی چک باکس “(Generate New Security ID (SID)” کلیک کنید تا یک Security identifier برای ماشین شما تولید شود این قسمت برای امنیت ماشینها بسیار مهم می باشد.

تمامی تنظیمات اعمال شده را بررسی کنید و بر روی FInish کلیک کنید.

Customization specificationی که ساختیم زیر مجموعه Customization specification manager ظاهر میگردد.
حال به ادامه مطلب با نحوه استفاده از Customization Specification جهت کاستمایز کردن سیستم عامل میپردازیم.

خوب در مرحله قبل ما اقدام به ایجاد Customization Specification برای ویندوز سرور 2012 کردیم و حال میخواهیم از آن استفاده کنیم. در مرحله ای که اقدام ابه ایجاد Clone یا ویندوز Template میکنیم در پایان میتوانیم از آن برای Customization specification (شخصی سازی) ویندوز استفاده کنیم همچنین در مرحله deploying a virtual machine from a virtual machine template نیز میتوان از آن استفاده کنیم
پس از deploy کردن به مرحله زیر همانطور که در عکس مشخص می باشد بر روی Next کلیک میکنیم.

بر روی “win2k12_Customization” نام Customization specificationی که ساختیم کلیک و آنرا انتخاب می کنیم و بر روی Next کلیک می کنیم.

تنظیمات Ip را اعمال میکنیم

وقتی Clone به اتمام رسید مراحل نصب ویندوز آغاز میشود و در پایان از Customization specification ساخته شده استفاده میکند و چند بار ریبوت میشود تا تنظیمات نهایی اعمال گردد میتوان تمامی مراحل نصب را با باز کردن کنسول به ماشین مجازی مشاهده نمایید.

این تمام مواردی بود که جهت ساخت Customization Specification نیاز داشتیم و ما با نحوه ساخت و چگونگی عملیات شخصی سازی نصب Clone آشنا شدیم
از شما بابت خواندن این مقاله تشکر میکنیم لطفا این مقاله را به اشتراک بگذارید تا قوت قلبی برای ادامه کار ما باشد.
منبع Vmware Arena
لینک مقاله